Război în UCRAINA, ziua 702: 7 răniți, inclusiv copii după un bombardament rusesc asupra orașului Mirnograd. Școli și blocuri, distruse complet

Război în UCRAINA, ziua 702: 7 răniți, inclusiv copii după un bombardament rusesc asupra orașului Mirnograd. Școli și blocuri, distruse complet
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski
Publicat: 26/01/2024, 08:29
Actualizat: 26/01/2024, 11:46

Războiul din Ucraina a intrat vineri, 26 ianuarie 2024, în ziua cu numărul 702. GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara vecină, cu care România are cea mai lungă graniță de pe flancul estic al NATO.

UPDATE 4: 7 răniți, inclusiv copii după un bombardament rusesc asupra orașelor Mirnograd și Herson. Școli, grădinițe și blocuri, distruse complet

Orașele Mirnograd și Herson au fost vizate de bombardamente ale Federației Ruse, soldate cu 7 persoane rănite, inclusiv copii, și daune semnificative la nivelul infrastructurii locale..

Șeful OVA din Donetsk, Dmytro Filashkin, a raportat că orașul Mirnograd a fost lovit de rachetele rusești în timpul nopții, soldat cu 6 persoane rănite, inclusiv doi copii. Infrastructura locală a suferit pagube semnificative, afectând o clădire administrativă, șapte clădiri cu cinci etaje, un magazin, o întreprindere, o școală și 29 de mașini.

Potrivit informațiilor furnizate de șeful Administrației Orașului din Herson, Oleksandr Prokudin, și șeful din Donetsk, Dmytro Filashkin, Khersonul a fost lovit de două rachete S-300.

Echipele de intervenție au acordat asistență medicală răniților, un bărbat a fost transportat la spital, în timp ce ceilalți nu au avut nevoie de spitalizare. Numărul exact al caselor particulare afectate este încă în curs de stabilire, potrivit Pravda.ua.

UPDATE 3: Rusia menține 3 nave de război în Marea Neagră dotate cu rachete Kalibr

Rusia continuă să mențină patru nave în misiune de luptă în Marea Neagră, inclusiv trei purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, cu o salvă totală de până la 14 rachete, informează vineri Marina ucraineană.

În Marea Azov se află o navă inamică. Nu există lansatoare de rachete.

Există două nave rusești în Marea Mediterană, inclusiv un portavion cu rachete Kalibr, cu o salvă totală de până la opt rachete, potrivit Ukrinform.

UPDATE 2: Putin începe războiul psihologic cu NATO prin vizita surpriză în Kaliningrad. Țările baltice, în tensiune maximă

Președintele a început războiul psihologic cu NATO tachinând națiunile baltice în timp ce zbura spre Kaliningrad, teritoriu care ar putea deveni punctul fierbinte al unui viitor conflict din Europa.

Vladimir Putin a stârnit temeri de război cu NATO, amenințând națiunile UE care se învecinează cu Kaliningrad, în timpul unei vizite surpriză în exclava rusă.

Președintele rus a zburat pe teritoriul situat între Lituania și Polonia, pe fondul îngrijorării tot mai mari că acesta ar putea deveni punctul de focar al unui viitor conflict.

Putin a părut să tachineze națiunile baltice, zburând aproape de Estonia și „îmbrățișând” coastele Letoniei și Lituaniei cu avionul său prezidențial „Kremlinul zburător”, înainte de a ateriza în Kaliningrad.

Avioane de vânătoare au fost desfășurate în largul coastei estice a insulei suedeze Gotland în timp ce Putin se apropia de Marea Baltică.

Vorbind cu studenții de la Universitatea Federală Baltică Kant, Putin a criticat vecinii din Kaliningrad pentru că au demolat monumentele de război sovietice.

„Aceasta este o ignoranță și o lipsă de înțelegere uimitoare a locului în care trăiesc, a ceea ce fac și a ceea ce va urma”, a spus el.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că vizita nu a fost menită să trimită un avertisment către NATO, ci în scopul de a stimula „dezvoltarea”.

„Când președintele vizitează regiunile din Federația Rusă, nu este un mesaj către țările NATO. Cel mai important lucru nu este să trimită mesaje, ci să facă ceea ce face de mulți ani – să lucreze la dezvoltarea țării noastre și a regiunilor noastre.”, a declarat Peskov.

În ciuda negărilor Kremlinului, momentul vizitei lui Putin în inima Europei – pe fondul unei amenințări rusești sporite cu un război mai amplu cu Occidentul – este semnificativ.

UPDATE 1: Rusia instituie un „regim special” pentru intrarea și ieșirea dintre Crimeea și Herson. Cetățenii trebuie să dea raportul FSB-ului

Șeful pus de Rusia din Crimeea, Serhii Aksyonov, a semnat, joi, un decret privind introducerea unui „regim special” pentru intrarea și ieșirea dintre Crimeea ocupată și regiunea Herson ocupată.

Aceste măsuri au fost luate în scopul „localizării amenințărilor la adresa siguranței populației, a obiectelor militare și a altor obiecte” în Crimeea.

Decretul stipulează că cetățenii trebuie raporteze FSB-ului înainte să treacă granița la trei puncte de control rutier și două puncte de control feroviar stabilite.

Convoaiele militare trebuie să se deplaseze pe drumuri special desemnate în cooperare cu FSB din Rusia. Decretul stipulează că persoanele aflate la punctele de control trebuie să prezinte documente de identitate, iar personalul militar și ofițerii de aplicare a legii trebuie să prezinte ordinele de luptă sau legitimațiile de serviciu.

Vor exista trei puncte de control rutier – „Armyansk”, „Perekop”, „Dzhankoi”, și două puncte de control feroviar – „Armyansk” și „Dzhankoi”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Umbra lui Georgescu la Strasbourg. Mâna dreapta a Dianei Șoșoacă îl considerǎ „cam nebun” pe...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Care sunt scenariile pentru turul 2. Oferta Elenei Lasconi: Guvern PSD-PNL-USR-UDMR. Varianta lui Georgescu: Guvern...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Început de decembrie cu ploi, lapoviță și ninsori. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Gabriel Cotabiță ar urma să fie incinerat marți! Ce dezvăluiri a făcut prietenul lui, Iulian...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dezvăluire șoc despre Călin Georgescu. Actorul Florin Zamfirescu aruncă bomba: Dispar toate!
Ketchup de casă. Rețeta care s-a păstrat din generație în generație
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Gabriel Cotabiță va fi incinerat! Iulian Vrabete, detalii despre ultima conversație cu artistul
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Zeci de milioane de dispozitive ajung la gunoi în fiecare an, iar Inteligența Artificială doar...